Saha-ras-krydret svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saha-ras-krydret svinekjøtt

Saha-ras-krydret svinekjøtt

med fyldig couscoussalat og frisk dillyoghurt

I dag går den kulinariske reisen til Marokko. Ras el hanout er en kjent marokkansk krydderblanding, men vi har kalt vår egen variant for Saha-ras. Vi marinerer svinekjøttet og steker det til perfeksjon. Tilbehøret i dag er en fyldig couscoussalat med gulrot, spinat og tomat, og en kjølende og frisk dillyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Fullkornscouscous

2 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pose

Dill

1 stk

Sitron

4 g

Saha-Ras

300 g

Svin ytrefilet

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2581 kj
Fett23.13 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater50.36 g
Sukker14.7 g
Protein47.69 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag couscous
1

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] kyllingbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett couscous og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør med en gaffel.

Mariner kjøtt
2

Skjær tomat i 2 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær sitron i båter. Finhakk dill. Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, olivenolje* [2 ss | 4 ss], Saha-Ras, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt* og pepper* i en skål.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt (med marinade) i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland dillyoghurt
4

Bland dill, yoghurt og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland couscoussalat
5

Bland couscous, gulrot, spinat, tomat, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* hvis du ønsker. Skjær svinekjøtt i tynne skiver. 

Server
6

Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt. Tilsett en klatt dillyoghurt på hver tallerken. Server resterende sitronbåter på siden.