I dag går den kulinariske reisen til Marokko. Ras el hanout er en kjent marokkansk krydderblanding, men vi har kalt vår egen variant for Saha-ras. Vi marinerer svinekjøttet og steker det til perfeksjon. Tilbehøret i dag er en fyldig couscoussalat med gulrot, spinat og tomat, og en kjølende og frisk dillyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kyllingbuljong
100 g
Fullkornscouscous
2 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
1 pose
Dill
1 stk
Sitron
4 g
Saha-Ras
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] kyllingbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett couscous og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør med en gaffel.
Skjær tomat i 2 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær sitron i båter. Finhakk dill. Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, olivenolje* [2 ss | 4 ss], Saha-Ras, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt (med marinade) i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland dill, yoghurt og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland couscous, gulrot, spinat, tomat, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* hvis du ønsker. Skjær svinekjøtt i tynne skiver.
Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt. Tilsett en klatt dillyoghurt på hver tallerken. Server resterende sitronbåter på siden.