Drøm deg vekk til vakre Sicilia med denne enkle ragu-oppskriften. Vi steker kjøttdeig, hvitløk og blomkål i pannen, og lar det putre i en lekker saus med fløte, hvitløk og våre egne krydderblandinger, Hello Sunrise og Hvitløksflørt. Rett før servering blander vi rigatoni og spinat i sausen, og server herligheten med et dryss finrevet ost på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
275 g
Blomkål
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk blomkålbuketter og stilk [1/2 stk, 2P].
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny kjele på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, løk og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 3-4 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk og blomkål, og stek videre i 3-4 min, til blomkål mykner.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, kyllingbuljong, Hello Sunrise, Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre i 3-4 min, eller til saus tykner noe.
Vend rigatoni og spinat i sausen, til spinat mykner.
TIPS: Tilsett ekstra pastavann hvis pastaen ser tørr ut.
Fordel pasta i skåler, og dryss over med finrevet ost.