Vi håper dere er sultne, kveldens oppskrift frister nemlig med mye godt. Vi baker poteter, rotgrønnsaker og squash sammen med vår aromatiske krydderblanding, Hvitløksflørt, og tilsetter deretter fersk spinat. Samtidig som de passer seg selv i ovnen, steker vi kylling som vi først har marinert. Vi serverer kylling, poteter og grønnsaker med en kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
½ stk
Squash
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
Spinat
50 g
Kremet pestodressing
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær løk i 2 cm båter.
Skjær pastinakk, gulrot og poteter (alle uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper.
Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre.
Bland kyllingbryst, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en stor skål.
Skyll spinat.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke halvmåner.
Når grønnsakene i ovnen har 15 min igjen av steketiden, overfør squash til stekebrett og sett inn igjen.
Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland spinat med de ovnsbakte grønnsakene på stekebrettet.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Topp med kylling og en klatt pestodressing.