Med denne oppskriften byr vi på en enkel og smakfull rett med svinekjøtt, knollselleri- og potetmos. Som tilbehør steker vi rødløk, eple og spinat som tilføyer både farge og smak. Prikken over i-en er en nydelig saus laget av sky fra svinekjøttet, kyllingbuljong og grov sennep. En rask og god middag til både hverdag og kos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
2 stk
Eple
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Kyllingbuljong
6 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Bakepotet
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm store biter.
Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm brede båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Skjær svinekjøtt i skiver (1 per pers) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøtt i 1-2 min på hve side, eller til gyllent og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk og eple i 3-4 min, til løken blir blank.
Rør inn spinat og hvitløk. Stek i 30 sek., eller til spinaten er myk. Sett til side i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong og grov sennep [1/2 pakke, 2P] i stekepannen.
Skrap opp det som har karamellisert seg i bunnen og la småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner.
Bland svinekjøtt i sausen og stek videre i 1-2 min, til gjennomvarmet.
Krydre saus med salt og pepper.
Anrett knollsellerimos på tallerkener.
Topp med svinekjøtt, og server med eple, spinat og løk.
Øs over resterende saus.