Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
1 pakke
Kikerter
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
300 g
Kyllingbryst
4 g
Kyllingbuljong
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 dl
Vann (steg 1)
1.5 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] i en mellomstor kjele. Skjær paprika og tomat i 3 cm terninger. Hell væske fra kikerter. Plasser kikerter, paprika og tomat i en ildfast form. Drypp over med en stor skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min.
Tilsett bulgur og kyllingbuljon i kjelen med kokende vann, og kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen.
Skjær rødløk i 3 cm båter. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 5-6 min under omrøring, inntil myke. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1 ½ ts | 3 ts] og en klype salt* og rør godt rundt. Kok i 3-5 min eller inntil karamellisert. Overfør til en liten skål.
Skjær kyllingbryst i 3 stykker per person. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, inntil gyllen og gjennomstekt.
Finhakk persille (spar litt til pynt). Bland ferdige grønnsaker med spinat og bulgur. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], og salt* [½ ts | 1 ts] og krydre med pepper*. Klem hvitløksfedd ut av skallet og bland med persille, rømme, salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener. Topp med rødløk og persilledressing. Pynt med persilleblader.