topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med ovnsbakte kikerter og buljongkokt bulgur

En spennende rett med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Bulgur får en ekstra god smak av å bli kokt med kyllingbuljong. Kikertene bakes i ovnen med paprika, tomat og hvitløk, før vi blander det med bulgur og spinat. Vi serverer grønnsaker og bulgur med stekt kylling, karamellisert rødløk og en kremet persilledressing med rømme.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

1 pakke

Kikerter

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1.5 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2592 kj
Fett17.5 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater56 g
Sukker15.3 g
Protein50.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Skjær paprika og tomat i 3 cm biter. Hell væske av kikerter. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett. Drypp over en stor skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min.

Kok bulgur
2

Kok bulgur med kyllingbuljong i 9-10 min. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

Karamelliser løk
3

Skjær rødløk i 1 cm båter. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt* og rør godt. Stek i 3-5 min, til lett karamellisert. Overfør til en liten skål.

Stek kylling
4

Skjær kyllingbryst i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag persilledressing
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Finhakk persille (spar litt til pynt). Bland ferdigstekte grønnsaker med spinat og bulgur i en skål. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], og salt* [1/2 ts | 1 ts] og krydre med pepper*. Klem hvitløksfedd ut av skallet og mos med persille, rømme [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Server
6

Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener. Topp med rødløk og persilledressing. Pynt med resterende persille.