En spennende rett med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Bulgur får en ekstra god smak av å bli kokt med kyllingbuljong. Kikertene bakes i ovnen med paprika, tomat og hvitløk, før vi blander det med bulgur og spinat. Vi serverer grønnsaker og bulgur med stekt kylling, karamellisert rødløk og en kremet persilledressing med rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
1 pakke
Kikerter
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
300 g
Kyllingbryst
4 g
Kyllingbuljong
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 dl
Vann (steg 1)
1.5 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Skjær paprika og tomat i 3 cm biter. Hell væske av kikerter. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett. Drypp over en stor skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min.
Kok bulgur med kyllingbuljong i 9-10 min. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
Skjær rødløk i 1 cm båter. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt* og rør godt. Stek i 3-5 min, til lett karamellisert. Overfør til en liten skål.
Skjær kyllingbryst i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Finhakk persille (spar litt til pynt). Bland ferdigstekte grønnsaker med spinat og bulgur i en skål. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], og salt* [1/2 ts | 1 ts] og krydre med pepper*. Klem hvitløksfedd ut av skallet og mos med persille, rømme [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener. Topp med rødløk og persilledressing. Pynt med resterende persille.