En spennende rett med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Bulgur får en ekstra god smak av å bli kokt med kyllingbuljong. Kikertene bakes i ovnen med paprika, tomat og hvitløk, før vi blander det med bulgur og spinat. Vi serverer grønnsaker og bulgur med stekt kylling, karamellisert rødløk og en kremet persilledressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
½ pakke
Kikerter
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
4 g
Kyllingbuljong
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
4 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
1.5 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Skjær paprika og tomat i 3 cm biter. Hell væsken av kikerter.
Fordel kikerter [1/2 pakke, 2P], paprika og tomat på et stekebrett. Drypp over en stor skvett olivenolje, krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min.
Tilsett bulgur, kyllingbuljong og salt [1/2 ts I 1 ts] i kjelen, og la småkoke på middels varme i 9-10 min.
Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
Skjær rødløk i 1 cm båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk i 5-6 min under omrøring.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt og rør godt. Stek i 3-5 min, til lett karamellisert. Overfør til en liten skål.
Skjær kyllingbryst i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Finhakk persille.
Bland ferdigstekte grønnsaker og kikerter med spinat og bulgur i en skål. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss], og salt [1/2 ts | 1 ts] og krydre med pepper.
Klem hvitløksfedd ut av skallet og mos med persille, yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener.
Topp med rødløk og persilledressing.