topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med ovnsbakte kikerter og buljongkokt bulgur

Denne middagen drysser av sunn og positiv energi. Vi skal servere ovnsbakt paprika, tomat og kikerter dekket med olivenolje og krydder. Deretter skal vi løfte det enda et hakk med buljongkokt bulgur og karamellisert rødløk. Og det slutter ikke der, for vi skal også tilberede saftig pannestekt kylling og sette sammen en fyldig dressing med persille og hvitløk. Denne middagen er kos med god samvittighet!

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

½ pakke

Kikerter

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

4 g

Kyllingbuljong

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1.5 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier559 kcal
Energi (kj)2337 kj
Fett15.5 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater49.1 g
Sukker14.4 g
Protein46.8 g
Natrium472.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp vann [4 dl | 8 dl] i en mellomstor kjele. 

Skjær paprika og tomat i 3 cm terninger. 

Hell væske fra og skyll kikerter [1/2 pakke, 2P]. 

Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en stor skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.

Legg hvitløksfedd på stekebrettet. 

Bak i ovnen i 15 min, eller til gyllent.  

Kok bulgur
2

Tilsett bulgur, kyllingbuljon og salt [1/2 ts | 1 ts] i kjelen med kokende vann, og kok i 9-10 min, eller inntil ‘al dente’. 

Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen.

TIPS: Al dente betyr at bulguren er myk med litt tyggemotstand.

Karamelliser løk
3

Skjær rødløk i 1 cm båter. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 5-6 min, eller til myke. Tilsett vann [2 ss | 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt. Rør godt. 

Kok i ytterligere 3-5 min, eller til mørkt og klissete. 

Overfør til en liten skål.

Stek kylling
4

Skjær kyllingbryst i 3 stykker per person. Bruk et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag persilledressing
5

Finhakk persille. Skyll spinat. 

Klem hvitløksfedd ut av skallet og mos med en gaffel i en liten skål. Rør inn persille, yoghurt og en klype salt og pepper.

Bland ferdige ovnsbakte grønnsaker med spinat og bulgur i en stor skål. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss], og salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. 

TIPS: Tilsett en skvett vann for å få dressingkonsistens.

Server
6

Anrett bulgur og kylling i skåler. 

Topp med rødløk og persilledressing.