Gresk-inspirert kyllingsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kyllingsalat

Gresk-inspirert kyllingsalat

med krydret orzo og kremet pestodressing

I dag tar vi en kulinarisk reise til Hellas, og frister med en deilig kyllingsalat med orzo. Orzo er en pasta som ligner ris, men som faktisk smaker som pasta. Vi blander orzo med vår smakfulle krydderblanding, Middelhavsdrøm. Så bygger vi salaten med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper alt med kremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

4 g

Middelhavsdrøm

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Kremet pestodressing

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier885 kcal
Energi (kj)3704 kj
Fett42.8 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater74.7 g
Sukker11.9 g
Protein48.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand

Stek kylling
2

Krydre kylling med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen til middels og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Forbered råvarer
3

Skjær agurk og tomat i 2 cm biter. 

Skrell gulrot til lange bånd. Finhakk innerste del.

Skyll spinat.

Lag dressing og salat
4

Bland yoghurt, kremet pestodressing [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Bland agurk, tomat, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland sammen
5

Når orzo er ferdig kokt, tilsett Middelhavsdrøm, olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper. Bland godt. 

La det avkjøles litt, og bland inn gulrot og spinat.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett orzo i dype tallerkener og legg på agurk- og tomatsalat og kylling. 

Topp med en klatt pestodressing.