Falt du for denne fristene oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og kremet ricotta. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto, kremet ricotta og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Cherrytomater
1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Hvitløksflørt
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Prosciutto
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
30 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 ts
Sukker (steg 1)
4 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær cherrytomater i to. Skjær squash i 1 cm tynne biter.
Skjær rødløk i 1 cm båter.
Fordel cherrytomater på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og bland med balsamico og sukker [1 ts | 2 ts]. Fordel squash og rødløk på den andre siden, drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper. Bak i 15-20 min på øverste hylle i ovnen.
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong.
Tilsett perlecouscous og senk til middels høy varme.
La putre i 12-15 min, eller til myk, men med tyggemotstand.
Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 8-10 min, til sprø.
TIPS: La det være litt avstand mellom hver prosciuttoskive - de skal helst ikke være helt inntil hverandre.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Når perlecouscous er ferdig kokt, tilsett spinat i kjelen og rør godt til spinaten faller litt sammen.
Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland pesto [1/2 pakke, 2P], squash og rødløk med halvparten av cherrytomater i kjelen med perlecouscous. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener.
Topp med resterende ovnsbakte cherrytomater.
Bryt prosciutto over og topp med noen klatter ricotta og italiensk hardost.